Lisnate mini pite s jabukama

by | sij 8, 2024 | Slatko

Uvod

Više o receptu

Lisnato tijesto možda nije namirnica koju bismo svakodnevno trebali konzumirati ako se držimo uravnotežene prehrane, ali ponekad se treba malo i počastiti. Ove hrskave mini pite s jabukama sam pripremao u svojoj fritezi na vrući zrak pa slobodno mogu reći i da su pripremljene na zdraviji način jer sam izbjegao prženje u dubokom ulju.

Ultra hrskave izvana sa sočnim nadjevom od jabuka. Zvuči savršeno, zar ne? Zvuči i stvarno je, tako da ovaj recept definitivno moraš isprobati.

Pisani recept je u nastavku, a ako više voliš pratiti korake izrade putem videa, pogledaj moj REELS na Instagramu.

Potrebni sastojci:

1 pakiranje razvaljanog lisnatog tijesta
15 g maslaca
1 veća jabuka
2 žlice smeđeg šećera
1 vrećica cimet šećera
60 ml vode
1 žlica kukuruznog škroba (Gussnel)
Bjelanjak
+ Cimet šećer za posipanje

Korak po korak 

Korak 1

 Na laganoj vatri rastopi maslac, a potom dodaj na manje kockice nasjeckanu jabuku.

Korak 2

Dodaj smeđi šećer i cimet šećer te sve skupa promiješaj.

Korak 3

U jabuke ulij mješavinu vode i škroba. Kuhaj na laganoj vatri cca 5 minuta dok jabuke ne omekšaju. Stavi sa strane i pusti da se ohladi na sobnoj temperaturi

Korak 4

Razvaljano lisnato tijesto podijeli na jednake dijelove, rubove premaži bjelanjkom, a zatim na svaki stavi ohlađeni nadjev s jabukama.

Korak 5

Preklopi, sa svake strane dobro utisni prstima, a onda i vilicom. Svaku piticu premaži bjelanjkom, zareži nožem i posipaj cimet šećerom.

Korak 6

Mini pite sam pekao u svojoj Cosori Dual Blaze fritezi, opcija “BAKE” na 160 stupnjeva, 20 minuta. Izvana su ultra hrskave, a unutra sočne i neodoljive. Probaj i ti 😊 P.S. Ako ti je lakše, klikni OVDJE i prati korake izrade putem videozapisa na Instagramu.