Na Žitnoj lađi predstavljena nova linija Karla svježe tjestenine

by | svi 2, 2023 | OPET GLADNI +

Krajem travnja tvrtka Žitoproizvod je na eventu organiziranom na Žitnoj lađi Zora predstavila novu liniju KARLA svježe tjestenine. Gosti su na ovom događaju među prvima imali priliku kušati najnovije delicije iz Karline kuhinje, uživati u savršenim okusima te se iz prve ruke uvjeriti u njihovu kvalitetu.

FOTO: Nikola Zoko

FOTO: Nikola Zoko

Moja suradnja sa Žitoproizvodom traje već oko godinu dana. U proteklim mjesecima kreirao sam mnogobrojne recepte s kvalitetnim ‘KARLA’ brašnima i tjesteninom, a sve ih možeš pronaći na našim društvenim mrežama i ‘Karlinoj kuhinji’ na webu. Logičan je bio slijed da nešto fino skuhamo za ovako veliki događaj pa sam i za ovu priliku kreirao recepte za umake sljubljene s tjesteninom iz nove Karline linije.

Uzvanici na Žitnoj lađi degustirali su tjesteninu i umake koje je za ovu prigodu pripremila vrijedna ekipa iz Restorana Žganjer. S obzirom da se tražilo repete, mogu zaključiti da smo svi skupa napravili jako dobar posao. Meni je bio poseban gušt kušati recepte koje sam kreirao u izvedbi chefova iz restorana. Ponovilo se! 🙂

FOTO: Nikola Zoko

Kod kreiranja recepata za umake vodio sam se time da njihova priprema bude jednostavna, a sastojci za pripremu pristupačni i dostupni svima. Umaci su lagani, a njihova receptura je kreirana na način da savršeno pašu uz tjesteninu i sačuvaju njene iskonske okuse.

A o kakvim je okusima riječ? Najbolje je da sam/a zaviriš među recepte i kreneš s isprobavanjem. Javi dojmove. 🙂

 

Fuži sa Zigante tartufima u umaku od maslaca i češnjaka
(Klikni na fotku ispod za recept)
Pljukanci s crnilom sipe u umaku s jadranskim kozicama
(Klikni na fotku ispod za recept)
Pljukanci s okusom špinata u umaku s mesnim okruglicama
(Klikni na fotku ispod za recept) 
Pljukanci s okusom rajčice u umaku od ricotte, tikvica i pršuta
(Klikni na fotku ispod za recept) 
Pljukanci Okusi Orijenta s gljivama i hummusom
(Kliknu na fotku ispod za recept) 
Hladna salata sa šurlicama, pestom od rikole i mozarellom
(Klikni na fotku ispod za recept)