Okruglice od jabuka

by | lis 5, 2021 | Slatko

Uvod

Više o receptu

Kada bi se s ovim okruglicama od jabuka predstavio pred stručnim žirijem u Masterchefu, jamačno bih brzo završio s natjecanjem jer je njihova priprema vrlo jednostavna. Srećom, nismo u nikakvom kulinarskom showu, tako da bez stresa svi skupa možemo uživati u ovim slatkim divoticama koje se pripremaju od samo nekoliko sastojaka. 

Vrlo slično knedlama, ali puno jednostavnije pa se tako u ovu kratku i slatku avanturicu izrade ove slastice mogu uključiti i vaši najmlađi “chefovi” 🙂

Vrlo važna napomena: zaista preporučujem da ih poslužite s preljevom od karamele. Za puni doživljaj. To vam je onaj gotovi “Toffee” desertni preljev od Dr.Oetkera, iako sam viđao slične proizvode i od drugih proizvođača. Bacite malo oko na taj odjel kad sljedeći put budete išli u nabavku namirnica.

Čovječe, uvod mi je duži od samog recepta. 🙂

Ako isprobaš ovaj recept, svakako mi javi mi dojmove na Instagramu.

okruglice od jabuka

Potrebni sastojci:

 – 1 kg kg jabuka
 – 7 žlica glatkog brašna
 – pola žličice cimeta
 – žlica i pol maslaca
 – 2-3 žlice krušnih mrvica
 – preljev od karamele

Korak po korak 

Korak 1

Jabuke ogulite i naribajte. Iscijedite sok od koji je ostao u zdjeli, nemojte ih gnječiti. Dodajte cimet. Šećer možete dodati ako jabuke nisu slatke, ja sam koristio idared i na kraju preljev od karamele tako da je bilo taman i nisam stavljao šećer uopće.

Korak 2

U jabuke dodati cca 7 žlica brašna i lagano sve izmiješajte. Smjesa mora biti kompaktna tako da kuglice oblikujete bez problema. Po potrebi dodati žlicu dvije brašna. Oblikujte okruglice veličine koju želite.

Korak 3

Knedle se kuhaju u kipućoj vodi 10-15 min. Na maslacu kratko popržiti mrvice te uvaljati okruglice u toj smjesi. Ako ne koristite preljev od karamele onda posipajte ili prelijte sladilom po želji.

Korak 4

Navalite, božanstvene su. U slast.