Sladoled od jagoda

by | svi 11, 2021 | Slatko

Uvod

Više o receptu

Mislim da do sada nisam upoznao osobu koja ne voli jesti sladoled. Čokoladni, voćni.. svatko ima neku svoju omiljenu kombinaciju. Kako je krenula sezona jagoda, logično je da vam danas donosim recept za domaći sladoled od jagoda.

Jagode sam kombinirao s bananama koje su svojom strukturom i prirodnom slatkoćom napravile pravu rapsodiju okusa. Ovom sladoledu nisu potrebni dodatni šećeri, ali za one koji ipak vole malo slađe, preporučam dodatak meda ili drugog zaslađivača po želji. Ja koristim med, bagremov.

Ostale detalje, savjete i preporuke oko recepta napisat ću vam u koracima izrade u nastavku.

Isprobao/la si ovaj ili neki drugi recept s mog bloga? Svoje fotografije možeš mi poslati u DM na Instagramu @opetgladni, a uz svoju objavu stavi  #opetgladni 🙂

 

 

Potrebni sastojci:

3 banane
300 g jagoda
100 ml mlijeka
2 žličice meda (ja koristim bagremov)
prstohvat soli
druge arome po želji (vanilija i sl.) 

Korak po korak 

Korak 1

 Jagode i banane nasjeckati na sitnije komadiće (bit će vam lakše blendati), posložiti ih na neku ravnu podlogu i staviti u zamrzivač na 3-4 h. Kod blendanja je važno da je voće skroz smrznuto.

Korak 2

Za pripremu ovog sladoleda preporučam koristiti dobar blender. U blender staviti banane i jagode, mlijeko i med. Postepeno blendati, gasiti – paliti, kako bi se svo voće dobro izmiksalo. Po potrebi i malo promiješati kako bi se sve dobro izmiksalo.  Kad smjesa postane kremasta i gusta, dodati prstohvat soli i još nekoliko sekundi blendati.

Korak 3

S obzirom da smo koristili smrznuto voće, vaš kremasti sladoled spreman je za konzumiranje odmah nakon blendanja. Sladoled možete poslužiti u ovako manjim posudicama kao i ja. Također, sladoled možete nakon blendanja u posudicama staviti i na neko vrijeme u zamrzivač, da se još malo stisne, ako ga mislite koristiti drugi dan, bilo bi ga dobro nekoliko puta tokom dana promiješati i vratiti natrag u zamrzivač. Meni je osobno draži onako kremasti odmah nakon blendanja.

Korak 4

 Ako ćete sladoled jesti drugi dan, svakako ga prije jela ostavite na sobnoj temperaturi 20-30 minuta da „otpusti“ i navalite. 🙂 Jako je fini i osvježavajuć, a to će nam itekako trebati u ljetnim mjesecima koji su pred nama. U slast! 🙂

*recept je nastao u suradnji s OPG Prpić
*kliknite na fotografiju ispod i pogledajte koje sve domaće i zdrave proizvode OPG Prpić ima u svojoj ponudi